Dieetbegeleiding voor uw kat


Iedereen wil het beste voor zijn kat, en soms houdt dit ook dieetbegeleiding voor je kat in. Kreeg je van je dierenarts de boodschap dat je kat dringend moet vermageren of je ziet zelf dat die leuke rondingen net iets té worden?  Het eerste voedingsadvies is vaak “Geef je kat wat minder voer" of "koop een lightbrok voor je kat". Maar in veel van die gevallen krijg je een gefrustreerde kat met een humeur om U tegen te zeggen. Als expert over kattenvoeding kan ik jou voedingsadvies geven persoonlijk voor jouw kat.

Individuele dieetbegeleiding voor uw kat


Ik begeleid jou en je kat stap voor stap in dit grote avontuur naar een beter leven, want overgewicht brengt heel veel gevaar voor ziekte met zich mee. Bij een eerste huisbezoek overal in West-Vlaanderen noteren we alle gegevens van je kat, kijken we hoeveel ze het best vermagert, krijg je van ons een weegschaal in bruikleen gedurende twee maanden en een werkboek om alles bij te houden. Er volgt nog een volgend huisbezoek om te kijken hoe alles verloopt, we zorgen voor een wekelijks contactmoment. Onze expert voedingsadvies staat steeds voor je klaar via e-mail of Messenger bij vragen over de dieetbegeleiding van je kat. Gezond afvallen voor je kat is net hetzelfde als bij mensen: traag maar zeker. Als het te snel gaat, verliezen ze immers spiermassa en dit willen we te allen tijde voorkomen. Heb je liever dat we je nog langer begeleiden, dan kan er een verlenging van de dieetbegeleiding voor je kat aangevraagd worden. Ook de weegschaal kan langer gehuurd worden indien gewenst.

Voedingsadvies van een expert voor je kat


Word je ook hopeloos als je kijkt naar de honderden soorten kattenvoer die je in de winkel ziet? Weet je ook niet meer wat kiezen? Kan je wel wat voedingsadvies gebruiken van een echte expert voor je kat? Want wat is nu eigenlijk het beste: met of zonder granen? Welk voer geef ik best aan een kitten? Mag mijn kat met diabetes dit wel eten? Mijn kat is gezond, en ik wil het ook zo houden, maar wat is nu het beste? Geef ik natvoer, droogvoer of rauw? We gaan samen met je aan de slag en kijken welke voeding het best bij je kat(ten) past, rekening houdend met de voorkeuren van je kat, je eigen mogelijkheden en je budget. Via een gedetailleerde voedingsanalyse kom je alles te weten over het voer dat je momenteel geeft. Zitten er voldoende eiwitten in voor je kleine tijger? Hoe zit het met de koolhydraten en vetten? Als expert voedingsadvies geef ik je een duidelijk overzicht van wat je kat nodig heeft en wat hij misschien een beetje meer kan gebruiken. Krijgt je kat meer binnen dan hij nodig heeft, kan je ook dieetbegeleiding aanvragen bij ons. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je kat genoeg beweegt. Hiervoor kan je leuk speelgoed of een krabpaal of kattenmuur van Rufi op maat kopen.

Contacteer ons voor meer informatie


Zoek je professionele dieetbegeleiding voor je kat of voedingsadvies van een expert? Contacteer ons dan via ons contactformulier om een afspraak te maken. Ben je benieuwd naar een richtprijs? Kijk dan naar onze prijslijst om een idee te krijgen van de kostprijs. Een iets dikkere kat is niet altijd makkelijk te vervoeren naar een trimsalon en heeft vaak moeite om zichzelf te verzorgen. U kan steeds een afspraak maken bij onze kattentrimmer, die overal in West-Vlaanderen langskomt om jouw kat te trimmen!