Voedingsadvies


Word je ook hopeloos als je kijkt naar de honderden soorten kattenvoer die je in de winkel ziet ? Weet je ook niet meer wat kiezen ? Wat is nu eigenlijk het beste ? Met of zonder granen ? "Welk voer geef ik een kitten ?"" Mag mijn diabetes kat dit wel ? ""Mijn kat is gezond, en wil het ook zo houden, maar wat is nu het beste ?" "Geef ik natvoer, droogvoer of rauw?" We gaan met je aan de slag en kijken welke voeding het best bij je kat(ten) past, rekening houdend met de persoonlijke voorkeuren van je kat, je eigen mogelijkheden en je budget.

Voedingsanalyse


Iedereen wil het beste voor zijn kat.  Maar is de voeding die je geeft wel geschikt voor je dier ? Via een gedetailleerde voedingsanalyse kom je alles te weten over het voer dat je momenteel geeft.  Zitten er voldoende eiwitten in voor je kleine tijger ? Hoe zit het met de koolhydraten en vetten ?  

Dieetbegeleiding


Je kreeg van je dierenarts de boodschap dat je kat dringend moet vermageren of je ziet zelf dat die leuke rondingen net iets té worden?  Het eerste advies is vaak "Geef wat minder voer" of "geef een lightbrok".  Maar in veel van die gevallen krijg je een gefrustreerde kat met een humeur om U tegen te zeggen.  Maar wees eerlijk, hoe zijn we zelf als we honger hebben?  Ik begeleid je stap voor stap in dit grote avontuur naar een beter leven, want overgewicht brengt heel veel gevaar voor ziekte met zich mee.  Bij een eerste huisbezoek noteren we alle gegevens van je kat, kijken we hoeveel ze best vermagert, krijg je van ons een weegschaal in bruikleen gedurende twee maanden en een werkboek om alles bij te houden.  Er volgt nog een huisbezoek om te kijken hoe alles verloopt. We zorgen voor een wekelijks contactmoment en staan steeds voor je klaar via mail of messenger bij vragen.  Gezond afvallen voor je kat is net hetzelfde als bij mensen, traag maar zeker.  Als het te snel gaat, verliezen ze immers spiermassa, en dit willen we ten alle tijde voorkomen.  Heb je liever dat we je nog langer begeleiden, dan kan er een verlenging van de begeleiding aangevraagd worden.  Ook de weegschaal kan langer gehuurd worden indien gewenst.