Gedragsadvies
Begrijp je kat beter
Je hebt al jaren een kat in huis, je hebt zopas je eerste kat gaan ophalen of je bent van plan een nieuwe kat in je gezin te verwelkomen. Wat het ook is, soms kan je wat advies gebruiken als het over je kat gaat. Hoe zit de kat in elkaar en waarom vertoont ze bepaald gedrag? Je wil je huis optimaliseren om je kat zo gelukkig mogelijk te maken...Elke dag komen er nieuwe inzichten in het gedrag van het mysterieuze wezen dat onze kat is. Door praktijkervaring met mijn eigen katten, momenteel 24 in combinatie met talrijke cursussen in binnen- en buitenland help ik je graag verder met gedragsadvies voor je kat. Hieronder enkel voorbeelden waarmee ik je kan helpen, maar er zijn er nog veel meer natuurlijk...
Ik ben zwanger en heb een pak vragen. Hoe ga ik om met de kat tijdens de zwangerschap? Mag ik de kattenbak nog schoonmaken? Hoe bereid ik mijn kat voor op de baby? Hoe richt ik de babykamer in en laat ik dan mijn kat toe? Er zijn vele vragen die door je hoofd kunnen schieten. Met het gedragsadvies kan ik je hier bij helpen.
Een nieuwe kat introduceren in het huishouden is iets waar tijd in moet geïnvesteerd worden, vooral als er al andere kat(ten) of hond(en) aanwezig zijn. Gelukkig is de tijd voorbij dat we een nieuwe kat in het midden van de woonkamer plaatsten en met het idee 'ze zullen het wel uitvechten' en de dieren enorme stress bezorgden. Een goede introductie zorgt ervoor dat je de meeste kansen geeft aan je dieren om de beste vriendjes te worden. Ik help je hierbij, het liefst door langs te komen met het gedragsadvies voor het nieuwe dier er is, maar ook erna kan het zeker nog een goede zaak zijn voor de dieren.
Mag je binnenkort een kat in je huishouden verwelkomen? Hoe pak je dit aan? Hoe maak je je huis kittenproof? Of ben je nog op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Voor welke kat kies je? Liever een raskat of een kat uit het asiel? Een jong dier of een volwassen dier? Wat past het best bij mijn gezin? Een juiste match zorgt voor een unieke band voor het leven tussen mens en dier. Allemaal vragen waarmee ik je kan helpen tijdens een sessie gedragsadvies.
Vele katten zijn op geen enkele manier in een transportbak te krijgen. Vaak is dit een stressvolle ervaring voor zowel het personeel als de kat zelf. Hoe kun je zorgen dat je kat de vervoersmand niet meer gaat zien als haar vijand? Hoe zorg je voor minder stress in de auto? Dit zijn enkele zaken waarmee ik je tijdens een sessie gedragsadvies kan helpen.
Denk je aan verhuizen? Daar komt heel wat bij kijken. Het is een superdrukke periode met veel stress. Maar ook voor je kat is dit geen gemakkelijke periode. Ze wordt uit haar vertrouwelijke omgeving gehaald met alle bekende geuren. Hoe kun je deze periode zo gemakkelijk mogelijk maken voor je kat? Wat op de dag van de verhuis zelf? Met deze vragen help ik je graag verder tijdens een sessie gedragsadvies.
Praktisch
Je boekt telefonisch (tel. 0499/48 67 78) of via mail een afspraak.
Ik kom bij je langs en we kijken ter plaatse hoe we tot een oplossing van het probleem of het advies over aanschaf kat, gedrag,...
Hou er rekening mee dat een huisbezoek enkele uurtjes in beslag kan nemen.
Je krijg de gepaste hand-outs van mij zodat je de belangrijkste punten nog eens kunt nakijken en eventueel notities maakt.
Na een tweetal weken wordt nog eens contact genomen om ons gedragsadvies te evalueren.
Tarieven
Regio 1 (Wevelgem - Gullegem - Moorsele - Menen - Lauwe - Rekkem)
Gedragsavies: 55 euro
Regio 2 (Wervik - Geluwe - Kortrijk - Bissegem - Heule - Bellegem - Kooigem - Marke - Rollegem - Aalbeke)
Gedragsadvies: 60 euro
Regio 3 - De rest van West-Vlaanderen
Prijs op aanvraag